O7 active® | 500ml


sinds 23-5-2022 03:09:00

Grote foto o7 active 500ml beauty en gezondheid lichaamsverzorging
prijs: € 8,49
Locatie : Amsterdam  (Noord-Holland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

De therapeutische werking van actieve zuurstof bij tandheelkundige problemen is in diverse studies aangetoond.


O7 Active Mondspoelmiddel 500ml
De werking van actieve zuurstof

Tandplak speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van gaatjes (cariës) en tandvleesontsteking. Het is een hardnekkig en kleverig laagje bacteriën dat voortdurend wordt opgebouwd in de mond. Met poetsen, stokeren en flossen verwijdert u 75% van alle tandplak. Dat betekent dat er altijd nog bacteriën in de mond aanwezig blijven die problemen kunnen veroorzaken. Spoelen met een goed mondspoelmiddel helpt hierbij.

1. Slechte bacteriën kunnen niet tegen zuurstof

Vele mondziektes worden veroorzaakt door zogenaamde ‘anaerobe’ bacteriën. Dat zijn bacteriën die leven in een zuurstofloos of-arm milieu. Het kenmerk van deze micro-organismen is dat zuurstof een bedreiging voor hen vormt. Het gebruik van een mondspoelmiddel op basis van actieve zuurstof helpt gericht bij de bestrijding van deze schadelijke anaerobe bacteriën. De mondverzorgingsproducten van O7 active® zijn op basis van actieve zuurstof en voor dagelijks gebruik.

2. Actieve zuurstof is bewezen effectief

De therapeutische werking van actieve zuurstof bij tandheelkundige problemen is in diverse studies aangetoond. Onderzoekers hebben patiënten gevolgd met acute chronische parodontitis waarbij de samenstelling van de microflora in parodontale pocket is gemeten. Resultaten tonen aan dat het toedienen van actieve zuurstof in combinatie met Scaling and Root Planing (SRP) leidt tot een significante vermindering van de hoeveelheid gram-negatieve anaerobe bacteriën van de subgingivale microflora. Daarnaast heeft actieve zuurstof een reeks gunstige therapeutische effecten zoals, anti-inflammatoire en anti-microbiële en bevordert het de groet van capillaire bloedvaatjes.

3. Alternatief voor chloorhexidine

Naast een goede mondhygiëne en professionele gebitsreiniging kan het noodzakelijk zijn de pathogene bacteriën te bestrijden met aanvullende producten. Tot nu toe is chloorhexidine het meest bekende antisepticum. Chloorhexidine is een effectieve bacteriedoder. Het nadeel van chloorhexidine is dat het alle bacteriën – waaronder ook de goede – doodt en daardoor het evenwicht verstoort. Bekende bijwerkingen zijn tevens de verkleuring van tanden en tong en de verandering van smaak door aantasting van de smaakpapillen.

4. Aanbevolen bij de behandeling van gingivitis, parodontitis en peri-implantitis

Actieve zuurstof helpt bij de eliminatie van de schadelijke bacteriën. Het werkt snel en helpt nieuwe bacteriegroei tegen te gaan. De conditie van het tandvlees wordt verbeterd. Actieve zuurstof kan worden aanbevolen bij de behandeling van gingivitis, parodontitis maar ook zeker als dagelijks mondspoelmiddel om de gingiva in goede conditie te helpen houden.

In een pilotstudie van JML Berendsen aan de Mondzorg Hogeschool Utrecht werd de helende werking van actieve zuurstof gemeten bij patiënten met parodontitis en peri-implantitis. Na 3 maanden behandeld te zijn met actieve zuurstof werd bij de groep patiënten met parodontitis een reductie van de pocketdiepte gemeten van 56%. In de peri-implantitis studie werd aangetoond dat 75% van het aangetaste weefsel genas.

5. Bestrijdt cariës

Cariës is een demineralisatieproces van het tandweefsel. De demineralisatie wordt in gang gezet door zuren die uitgescheiden worden door bepaa
Kenmerken: Kopen in AmsterdamKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 26234286 Meld aan Aanbodpagina