Mediroots - Hallux Valgus Teenbeschermers - 2 stuks - Teenco


sinds 15-5-2022 03:19:52

  • Grote foto mediroots hallux valgus teenbeschermers 2 stuks teenco beauty en gezondheid lichaamsverzorging
  • Grote foto mediroots hallux valgus teenbeschermers 2 stuks teenco beauty en gezondheid lichaamsverzorging
  • Grote foto mediroots hallux valgus teenbeschermers 2 stuks teenco beauty en gezondheid lichaamsverzorging
  • Grote foto mediroots hallux valgus teenbeschermers 2 stuks teenco beauty en gezondheid lichaamsverzorging
Grote foto mediroots hallux valgus teenbeschermers 2 stuks teenco beauty en gezondheid lichaamsverzorging Grote foto mediroots hallux valgus teenbeschermers 2 stuks teenco beauty en gezondheid lichaamsverzorging Grote foto mediroots hallux valgus teenbeschermers 2 stuks teenco beauty en gezondheid lichaamsverzorging Grote foto mediroots hallux valgus teenbeschermers 2 stuks teenco beauty en gezondheid lichaamsverzorging
prijs: € 19,99
Locatie : Lelystad  (Flevoland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Hallux Valgus is een standafwijking van de grote teen. Het wordt veroorzaakt door het dragen van het verkeerde schoeisel. Met name onder vrouwen komt dit verschinsel vavak voor.

Mediroots - Hallux Valgus Teenbeschermers - 2 stuks - Teencorrectors
Hallux Valgus is een standafwijking van de grote teen. Het wordt veroorzaakt door het dragen van het verkeerde schoeisel. Met name onder vrouwen komt dit verschinsel vaak voor. In totaal heeft ongeveer een derde van de volwassenen in Nederland in enige mate last van deze standafwijking. Naarmate de afwijking groter wordt kunnen er pijnklachten ontstaan en vormt ziche en knobbel op de teen die vervolgens voor nog meer irritatie zorgt. 
Wat is Hallus Valgus
Bij een hallux valgus groeit de teen anders. Hallux betekent grote teen. Valgus betekent dat de teen scheef staat in de richting van de andere tenen. Daardoor ontstaat er een knobbel aan de grote teen.

Hallux valgus komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Klachten van hallux valgus

 ● Een hallux valgus kan pijn doen als u schoenen aan heeft, vooral aan de knobbel van de grote teen. Soms wordt de hele voorvoet pijnlijk.
 ● Het kan zijn dat uw grote teen de tweede teen ernaast opzij duwt. De grote teen kan over de tweede teen heen gaan liggen. Dan is het vaak lastig om goede schoenen te vinden.
 ● Misschien loopt u ook moeilijker door een hallux valgus.
 ● Hallux valgus kan ervoor zorgen dat de tweede teen krom gaat staan of uit de kom gaat.
Correctie van de teen
De Hallux Valgus teenbeschermer is ontworpen om een scheefgroeiende teen tegen te gaan. De beschermer is gemaakt van stefig elastisch stof die de teen op een milde maar stevige manier corrigeerd. In tegen stelling tot de andere teenbeschermers die metalen spalkjes gebruiken is deze teenspreider veel milder en doet minder pijn bij het corrigeren van de teen. 

Daarnaast heeft de teenbeschermer een ingebouwde teenspreider die de stand van de teen nog verder corrigeert, dit wordt ook wel de bunionbeschermer wordt genoemd. Een bunion is een geïrriteerde en/of gezwollen plek aan de basis van de grote teen. De bunionbeschermer zorgt ervoor dat de pijn op deze plek wordt verlicht wanneer u schoenen draagt die op deze plek drukken.
Gebruik van de teenbeschermer
De teenbeschermer is flexibel en wasbaar en kan in iedere vorm van schoeisel worden gebruikt. De beschermer wordt om de teen geschoven. Zo voorkomt het verdere scheefgroei en beshcermt het de knobbel tegen pijn. De teenbeschermer is zowel links als rechts te gebruiken. 
wanneer te gebruiken
De voorvoetsok is in tegenstelling tot sommige andere teenspreiders ook heel goed 's nachts te gebruiken. Doordat de sok om de voet heen gaat blijven de siliconen onderdelen perfect op hun plaats zitten. Hierdoor is deze voorvoetsok een goed alternatief voor een nachtspalk, wanneer u een nachtspalk te hard vindt. De teenspreider zorgt voor een correctie aan de stand van de grote teen, zodat de Hallux Valgus niet verergerd.
Materiaal
De flexibele orthese is gemaakt van lycra (18%), nylon (82%) en antibacteriele silicone. Hierdoor is de teenbeschermer ook wasbaar op een temperatuur van maximaal 40 graden. De orthese biedt gemiddelde ondersteuning. 
Bij welke klachten:

 ● Hallux Valgus
 ● Bunion van de teen
 ● Pijnlijke tenen
 ● Likdoorns
 ● Deformatie van tenen (MTP- gewricht
Kenmerken: Kopen in LelystadKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 28297845 Meld aan Aanbodpagina